Események

Tantárgyválasztás a 2022/2023. tanév I. félévére 2022. augusztus 22. 08:00 - 2022. augusztus 27. 23:55
Kalap Jakab-Marhajó Gyerekkoncert 2022. augusztus 26. 15:00 - 16:00

Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

 

Köszöntöm a Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola honlapján!

A 2005-ben alapított Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola (MMTDI) a Széchenyi István Egyetem három műszaki tudományi karával szoros együttműködésben áll (Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, Építész- Építő és Közlekedésmérnöki Kar, Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar). Létrehozása a több mint 50 éves múlttal rendelkező győri műszaki felsőoktatás kiteljesedését jelentette. Tevékenysége, küldetése szoros összefüggésben áll a győri műszaki képzések jellegével, célkitűzéseivel.  A Doktori Iskola fő kutatási területe: infrastrukturális rendszerek modellezése és fejlesztése. Elsősorban a műszaki infrastruktúra építési, közlekedési, információtechnológiai kérdéseivel foglalkozik, amihez az alapot a rendszerek komplex modellezése, a modellek vizsgálata és alkalmazása szolgáltatja. Az egyes területek speciális megoldási módszereinek hasonlósága és analógiája alapján, a közös elméleti alapokra helyeződik a hangsúly. Az eszközök és a rendszerek folyamatosan növekvő intelligenciája az egyes multidiszciplináris megoldások egyre magasabb szintű integrációjával valósul meg. A tervezés, a létrehozás, az optimális működtetés magas szintű automatizálása, távoli elérése, manipulációja folyamatában alapvető szerepet játszik a virtuális világ, a mesterséges intelligencia, a digitális forradalom.

A MMTDI a műszaki tudományi karok szerkezetének és hagyományainak megfelelően, multidiszciplináris jelleggel működik. Tevékenységét a következő tudományágakban folytatja: 

  • építőmérnöki tudományok (vezeője: Prof. Dr. Papp Ferenc egyetemi tanár, az MTA doktora), 
  • informatikai tudományok (vezetője: Prof. Dr. Baranyi Péter egyetemi tanár, az MTA doktora), 
  • közlekedés- és járműtudományok (vezetője: Prof. Dr. Földesi Péter egyetemi tanár ).  

 

A Doktori Iskola korábbi vezetői:

Prof. Dr. Keviczky László az MTA rendes tagja, a Doktori Iskola alapítója (2005-2015)

Prof. Dr. Baranyi Péter az MTA Doktora (2015-2021)

 

Honlapunkon naprakész információkat nyújtunk az Iskola működésével kapcsolatban: szabályzatok, oktatók, elérhetőségek, felvételi hírek, hallgatók, oktatási anyagok, fokozatszerzési eljárások dokumentumai.

 

A Doktori Iskola vezetője:
Prof. Dr. Kuczmann Miklós az MTA Doktora
egyetemi tanár